Читај ми!

Хуманост није милостиња већ солидарност

Данас је Светски дан хуманости. Обележава се у знак сећања на 22 људи који су 2003. године погинули у бомбашком нападу у Багдаду. Зато овај дан подсећа на важност подршке људима који су у кризним ситуацијама, као и на потребу безбедности хуманитараца. Тамара Кларић из НУРДОР-а истиче да хуманост није милостиња већ солидарност – у односу равноправних стварамо боље место за живот.

Тамара Kларић каже за РТС да смо показали као друштво и поједници да можемо да будемо хумани. "Као заједница смо се више отворили за такве теме, добри смо људи и то смо више пута показали", додаје Кларићева.

Са друге стране, истиче да хуманост није само стихијско реагoвање када треба уплатити новац за лечење појединца или у случају елементарних непогода.

"Хуманост није милостиња већ солдараност. Треба да будемо свесни да кад помажемо то није однос неравноправних. Онај који помаже не може бити важнији, већ смо равноправни у томе да стварамо боље место за живот", напомиње Кларићева из Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР).

Према њеним речима, не постоји мало добро дело, не остаје усамљено, већ је инспирација за друге и то је оно што га чини великим.

Кларићева подсећа да НУРДОР гради нову "Родитељску кућу" у Београду која ће бити подршка родитељима чија се деца лече у престоници Србије.

Очекујемо да добијемо грађевинску дозоволу, али потребна нам је подршка и појединаца и оних који раде у грађевинском сектору, наглашава Кларићева.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво