Читај ми!

Новосађанки Соњи Лукан потребна помоћ, трећи пут се бори против карцинома

Соња Лукан, 28-годишња Новосађанка, бори се од треће године против канцера. Након што је победила два пута, рак се појавио поново, али сада као ретка болест, па није уведен у систем Републичког фонда здравственог осигурања. Веома скупу терапију породица мора да плаћа сама, па је Соњи потребна помоћ за више од 60.000 евра.

Четврт века Соња Лукан се бори с тешком болешћу, али је ипак била одличан ђак у школи, а затим и студенткиња графичког дизајна, који је дипломирала након операције другог тумора. Њену специјализацију у Енглеској прекинуо је трећи.

"Лечење ми је увек кварило некако планове, морала сам да се вратим, јако ми је жао због тога, али стварно се надам да ће овај лек некако сада да помогне, ја се са овим мучим од малена", нада се Соња.

Од последњег облика карцинома, Соњу су лечили икс ножем у Клиничком центру Србије и зауставили његов раст. Како цитостатике више не сме да пије, јер су заједно са зрачењем и хемиотерапијом оставили последице приликом првог лечења када је имала три године, Соњи је преостала веома скупа терапија.

"Имунотерапија коју она прима је најновија врста лечења која у већини држава у свету није покривена здравственим осигурањем, или је врло делимично покривена. То су цифре, на сваке четири недеље 636.000 динара", истиче мајка Љиљана Лукан.

Соња би требало да је прима најмање годину дана, за шта јој је потребно више од 60.000 евра.

Да би и трећи пут победила тешку болест, Соњи се може помоћи слањем СМС поруке садржаја 1264 на број телефона 3030.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво