Читај ми!

Михаилу у животној борби помажу другари, за наставак лечења недостаје још 100.000 евра

Дванаестогодишњи Михаило Кнежевић, који болује од акутне лимфобластне леукемије, мораће у Италију на лечење, а за то му недостаје још 100.000 евра. У прикупљању новца му помажу и другари из школе. Сви му можемо помоћи слањем 1322 на 3030.

Свирање гитаре, спорт, трчање и дружење Михаило је преко ноћи заменио јаким и исцрпљујућим терапијама. У јуну по ђачку књижицу само он није дошао, а са другарима из школе сада се дружи преко интернета, јер само тако може.

"Волим да играм игрице. Волим ја доста тога што сад не могу, волео бих да идем у неке шетње. Волим фудбал, Роналда… Волео бих да и ја играм фудбал, како ја видим слике кад ми пошаљу другари", каже Михаило Кнежевић.

Због јаке прехладе и умора почетком године, Михаила су родитељи одвели код лекара. Деловало је да ће брзо проћи, али на последњем прегледу откривен је најтежи облик леукемије.

"Пођемо ми у приватну лабораторију у Гроцкој. Када смо тамо пошли, био је мали брдачак на путу. Онда ми је било све јасно. Он није могао да изађе уз то брдо", наводи Ивица Кнежевић, тата.

Најтежи ударац за породицу, кажу Кнежевићи. Али борба се лакше подноси када помажу сека Марија и другари. Први корак учинили су управо они.

"У почетку су они чули за мене, па су хтели да ми помогну, па су направили неки оглас и кренули да прикупљају новац за мене, али то траје мало дуже време", наводи Михаило.

И мама Ивана потврђује да Михаило има најбоље и најдивније другаре на свету.

Због исцрпљујућих терапија Михаило је изгубио памћење. Поново је учио да чита, пише, рачуна, црта и успео је. Нада се, као и сви други који му помажу, да ће успети и лечење у Италији, а за то је потребно прикупити још 100.000 евра.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво