Читај ми!

Седморо повређених у удесу у Бугарској стигло у Србију

Теже повређени дечаци у саобраћајној незгоди у Бугарској пребачени су из болнице у Старој Загори у Софију на даље лечење. Седморо повређених стигло је у Србију. Деца су пребачена на клинику у Тиршовој.

Медицинске екипе Универзитетског клиничког центра у Нишу дочекале су санитетским возилима седморо повређених на прелазу Градина, где су их преузеле од бугарских колега.

Како је потврђено РТС-у у нишком Клиничком центру, екипе су их пратиле до Београда.

"Они су сви стабилног здравственог стања, ми ћемо пратити њихове виталне параметре од овог тренутка, па на даље. Свакако је ово велики стрес за децу и средњег и млађег узраста. Ми ћемо бити ту да пружимо сву потребну подршку, а даље лечење ће свакако се наставити у здравственим установама у Србији", каже Дејан Миленковић из нишког Клиничког центра. 

Деца су пребачена на клинику у Тиршовој. Најтеже повређени остају у Бугарској.

У Тиршовој кажу да су деца стабилног општег стања и да не очекују да ће се њихово стање компликовати. На основу типа повреда закључују да ће бити задржани 48 сати.

Њима је у Универзитетској дечјој клиници извршен детаљан клинички преглед и урађена радиолошка дијагностика, односно, поновљени су скенери, каже директор клинике др Синиша Дучић. Троје деце, према његовим речима. има комоциони синдром, једно прелом лакта, две девојчице имају више повреда главе и врата.

Министар Лончар, који је са својим колегом из Бугарске раније обишао повређене који су били у болници у Старој Загори у Бугарској, истакао је да је разговарао са децом и одраслима и да се оперисано дете осећа добро.

Лончар је том приликом рекао за РТС да се два дечака од 10 и 11 година налазе у интензивној нези, да је дечак од 10 година имао операцију ноге и да је добро, а да други дечак има више повреда од којих је доминантна повреда главе, и они ће бити пребачени у Софију на даље лечење.

Дванаесторо деце и двоје одраслих је повређено када је српски аутобус упао у јарак и преврнуо се на ауто-путу за Софију у Бугарској.

Међу повређенима је највише деце која су, како је потврдио, углавном чланови фолклорног ансамбла ЈУ-ЛИРА из Батајнице.

Деца су се враћала са фестивала у Несебару и са њима су били њихови родитељи.

Узрок несреће се још не зна, а према сведочењу једне путнице, аутобус је слетео с пута у тренутку када се возач нагнуо да спусти седиште сувозача, како би на њега сео родитељ са дететом коме је позлило.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво