Читај ми!

Михајловић: Инспекције на терену, проверава се ценa пелета

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић каже да су надлежне инспекције јуче започеле контролу продаваца пелета и огревног дрвета, као и да ће бити контролисани и произвођачи како би се стабилизовало тржиште.

Зорана Михајловић поручује да је важно да у енергетском билансу, поред тога што се води рачуна о томе да имамо довољно електричне, топлотне енергије, гаса, нафте и нафтних деривата, и домаћинства у Србији која користе пелет или огревно дрво имају ове енергенте.

"Држава је, имајући у виду да више од 110.000 домаћинстава користи пелет, а више од 700.000 огревно дрво, и да то није било довољно, ограничила цену на 320 евра по тони пелета, забранила извоз дрвета и пелета, али пошто постоји застој у ланцу, инспекције су почеле да контролишу", додаје Михајовићева, наводи се у саопштењу.

Указала је да је јуче вршена контрола у више градова и општина: Нишу, Лесковцу, Пироту, Краљеву, Мајданпеку и Ивањици, а само 13 је имало све што је потребно за легалну продају, сви други су у прекршајном поступку.

"Такође, осим продаваца, контролисаће се и произвођачи, Пореска управа ће кренути са контролом пелетара у наредним данима, јер је суштински важно да стабилизујемо тржиште и да грађани могу да купе све што им је потребно", изјавила је Михајловићева.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво