Читај ми!

За четири месеца рада Јединице за сузбијање еколошког криминала поднета 291 кривична пријава

За четири месеца, колико ради Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, поднета је 291 кривична пријава против 217 особа које су починиле 291 кривично дело из области еколошког криминала, саопштио је министар унутрашњих послова Александар Вулин после обиласка Јединице.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, после данашњег обиласка Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, истакао је да су преданим и ангажованим радом припадника ове јединице заштићени многи природни ресурси, биљни и животињски свет, шуме и реке Србије.

"За четири месеца, колико Јединица ради, поднета је 291 кривична пријава против 217 лица која су починила 291 кривично дело из области еколошког криминала, од оних који су на црно продавали заштићене врсте, убијали и злостављали животиње, вршили криволов, чинили шумске крађе, па до оних који су загађивали наше реке, наша природна богатства", рекао је Вулин после састанка са начелником и припадницима Јединице.

Нагласио је да сви они који уништавају природне ресурсе, биљни и животињски свет, загађују природу, свесно или не, врше злочине не само према садашњим, већ и према будућим генерацијама које ће земљу наследити.

"Да би смо били вредни трајања, да би нас потомци са поносом помињали, морамо чувати не само независност и слободу, већ и воду, земљу, шуме које им остављамо", нагласио је министар Вулин.

Најавио је да ће Јединица у наредном периоду појачати рад и надзор у свим деловима Србије.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво