Читај ми!

Фондација "Славко Ћурувија" и Црта најавиле покретање поступка против РЕМ-а због доделе фреквенција

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност и Фондација "Славко Ћурувија" најавили су да ће покренути поступке пред надлежним институцијама против РЕМ-а због, како кажу, непоштовања Закона о електронским медијима и критеријума за одлучивање у поступку издавања дозволе на основу спроведеног јавног конкурса.

У саопштењу Фондације "Славко Ћурувија" и Центра за истраживање, транспарентност и одговорност (Црта) оцењује се да је Савет РЕМ-а данас поново доделио националне фреквенције телевизијама "које годинама уназад не поштују ни минимум прописаних услова за пружање медијске услуге", што је, како се наводи, "у више наврата констатовала и Стручна служба РЕМ-а".

Таквом одлуком, како кажу, РЕМ је прекршио одредбе Правилника којим је регулисан поступак и критеријуми за издавање дозвола за емитовање.

Правилником је, како наводе, дефинисано да РЕМ оцењује у којој мери је подносилац пријаве поштовао програмски елаборат на основу кога му је издата дозвола, као и да ли је до момента одлучивања подносиоцу пријаве изречена нека од мера предвиђених Законом.

Фондација "Славко Ћурувија" и Црта истичу да се у извештајима Стручне службе РЕМ-а о надзору емитера "годинама уназад констатује да те телевизије не поштују елаборате на основу којих им је издата дозвола, да немају обавезне програмске садржаје, те да не испуњавају минимум прописаних услова за пружање медијске услуге, као и да им је изречен низ мера због кршења законских одредби".

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво