Читај ми!

УНС пријавио претње упућене Јелени Зорић

Удружење новинара Србије саопштило је да је пријавило Сталној радној групи за безбедност новинара и Радној групи за безбедност и заштиту новинара претње које је новинарки Времена и БИРН-а Јелени Зорић и члановима њене породице упутила бивша државна секретарка МУП-а Србије Дијана Хркаловић синоћ у емисији телевизије "Хепи".

УНС је саопштио да је добио информацију да ће Треће основно тужилаштво поступити у складу са Обавезујућим упутством које подразумева хитност поступка када су претње упућене новинарима.

Хркаловићева је у поменутој емисији, како преноси УНС, изјавила: "Коначно имамо признање ове Јелене Зорић... Чујем како њен брат прича да је имала проблеме са редакцијом у којој је претходно радила због тога што је прикрила преписку између Дрецуна и неког криминалца, највероватније Кораћа, која је стигла на мејл те редакције".

Обраћајући се УНС-у, Јелена Зорић је рекла да је ово начин Хркаловићеве да јој пошаље претњу и застраши је, спомињући њеног брата, иако за то не постоји ниједан повод већ да се ради о лажи.

УНС-у је Јелена Зорић доставила линк ка телевизијском прилогу емитованом на телевизији Н1 о тој преписци, за коју Хркаловићева тврди да ју је прикривала.

УНС је данас реаговао и на објаве Владимира Ђукановића, адвоката Дијане Хркаловић, који је на високим функцијама у правосуђу и владајућој Српској напредној странци, против новинара међу којима је и колегиница Јелена Зорић.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво