Читај ми!

Радници Градске чистоће се сваки дан суочавају са претњама и увредама, укажимо им поштовање

Екипа РТС-а упознала је данас једну од екипа градске чистоће, задужену за пражњење контејнера. Они сматрају да се њихов рад цени, али нису све екипе те среће. Директор овој јавног комуналног предузећа Марко Попадић каже да се свакодневно суочавају са увредама, претњама, па и физичким нападима.

Директор Градске чистоће Марко Попадић каже за РТС да им радници свакодневно пријављују да су били мете увреда, претњи, а понекад и физичких напада.

На Новом Београду на једног радника је суграђанин чак потегао ватрено оружје. Брзом реакцијом МУП-а он је ухапшен и процесуиран, каже Попадић.

Радници Градске чистоће раде сваки дан и по температурама од преко 35 степени, али и када је минус, ветар и снег.

"Они су на улици, раде сваки дан како би град био чистији, уреднији, покажимо стрпљење - има 35.000 контејнера, десетине улица се пере сваки дан. Свакодневно чујемо неколико прича где су нападнути, изложени некој врсти претњи, псовки, то је реалност", рекао је Попадић.

Градска чистоћа има 3.250 запослених, од којих је 1.300 комуналних радника. Они раде са нижом стручном спремом, а просек година им је 45. Просечна плата износи 65.000 динара.

"Зараде су им као и преко када оду. Све више радника се враћа, има и оних који су некада радили овде, па отишли и сада се враћају", истакао је Попадић.

Подсећа да је мисија Градске чистоће да сваки дан уради више него претходни и да оправда назив града - Београда.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво