Читај ми!

Стефановић: Веће ангажовање војске у инжињеријским радовима

Министар одбране Небојша Стефановић посетио је припаднике Треће бригаде копнене војске и присуствовао обуци у касарни "Топлички устанак" у Куршумлији. Након тога, обишао је и припаднике војске, ангажоване на уређењу речног корита Топлице.

Стефановић је том приликом рекао да је инструкција председника Србије Александра Вучића да се повећа улога Министарства одбране и Војске Србије у инжињеријским радовима који се изводе у нашој земљи, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

"Драго ми је да видим јако добру сарадњу локалне самоуправе и Војске овде. Припадници нашег 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде овде су за седам, осам радних дана озбиљним радом, не обазирући се на ово тропско време у нашој земљи, успели да очисте велики део корита реке, односно цео овај правац од неких 400, 500 метара до сада, а у наредним данима завршиће преостали део посла", рекао је Стефановић.

Како је истакао, овакви радови су још један од начина и да Војска Србије развија своје способности.

"Разговарао сам и са председником Вучићем и његова идеја и инструкција је да повећамо улогу Министарства одбране и Војске Србије у инжињеријским радовима који се изводе у Србији. Овде можете да видите и неке од новонабављених машина за нашу војску и ми желимо да са нашим инжињеријским капацитетима помогнемо где год можемо, тамо где локалне самоуправе то не стижу због недовољног капацитета комуналних предузећа, па чак и у изградњи путева, уређењу и свему ономе што Војска може да уради", поручио је министар одбране.

Он је изразио задовољство што Трећа бригада разуме да је важно да Војска буде на располагању свом народу у свим ситуацијама.

"Војска је увек уз свој народ и увек је ту када је тешко, када је потребна помоћ, и увек знате да можете да рачунате на људе у униформи. Драго ми је да сам данас имао прилику да се поново уверим да то цела Трећа бригада разуме, да знају да је улога Војске да буде на располагању свом народу у свим ситуацијама", нагласио је Небојша Стефановић.

Он је истакао да се приликом обиласка обуке припадника Треће бригаде у касарни "Топлички устанак" уверио да је то један од најсолиднијих делова наше војске.

"Имао сам прилику данас да видим и наше механизоване батаљоне и једну малу показну вежбу коју су извели, укрцавање, искрцавање и  овај део овде заиста је кор наше војске. Овде сте могли и да видите професионалне војнике који су ангажовани у помоћним радним групама, поред ових момака који управљају машинеријом. Значи они су не само у борбеним возилима, већ и у оваквим возилима инжињерије где дају све од себе да помогнемо људима на време да се не деси нека бујична поплава, па да онда зачепљено корито реке буде заиста проблем", истакао је министар Стефановић

Захвалио се свим људима који учествују у радовима - председнику општине, команданту Треће бригаде и свим људима из инжењерије, потпуковнику Миленковићу, и свима који су учествовали у радовима.

Истакао је да ће се управо због тога наставити инвестирање у нашу војску.  

"Трудићемо се и да модернизујемо, унапредимо њихову опрему и наоружање, а разговарао сам са председником и о томе да у наредном периоду, уколико то економска ситуација земље буде дозвољавала, имају и повећање плата, јер је то важан фактор и у привлачењу нових војника, али и наравно у задржавању постојећих", поручио је министар Стефановић, који је и овом приликом позвао младе да се пријаве на добровољно служење војног рока и постану након тога припадници наше војске.

Приликом данашњег обиласка министра Стефановића у касарни "Топлички устанак" дочекао је командант Треће бригаде копнене војске пуковник Драган Антић, док им се у обиласку радова придружио и председник општине Куршумлија Војимир Чарапић.

Чарапић је истакао да ово није прва сарадња припадника војске и општине Куршумлија.

"Раније смо сарађивали на санирању последица од поплава, а ово је први пут да делујемо превентивно. Знате да је куршумлијска територија  једна од највећих, има највише путева, а комунално предузеће не може да постигне све. Заједничком сарадњом иде доста брже и надам се да ћемо и у будућности наставити са оваквим радовима", рекао је председник општине Куршумлија.

По завршетку обиласка јединица, министар Стефановић посетио је и манастир Светог Николе, најстарију задужбину Стефана Немање, где га је дочекао јеромонах Симеон.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво