Читај ми!

Изненађујући резултати – чак 130 вуковаца на ФОН-у није урадило 50 одсто пријемног испита

На факултетима се ове недеље завршава упис. Сасвим је извесно да ће бити другог, а на неким факултетима и трећег уписног рока. Резултати пријемног испита на неким факултетима су изненађујући.

Највеће интересовање и ове године владало је за ФОН, студије медицине и психологију. За место на ФОН-у пријавило се 370 вуковаца, али резултат уписа даје другу слику.

"Пријемни испити су изгледа били мало тешки за кандидате, тако да смо имали само два кандидата са 100 бодова. За мене је овако мало изненађење, мада је то тренд, чак 130 вуковаца није успело да уради 50 посто пријемни испит", каже проф. Милан Мартић, декан Факултета организационих наука Универзитета у Београду.

Осим ФОН-а, нове квоте добио је и Учитељски факултет, али још има места за самофинансирајуће студенте.

"У Вршцу немамо довољно интересовања, па неких 80 празних места због тога имамо. А у Новом Пазару смо управо сада акредитовали смер и за васпитаче и за учитеље и тамо по правилу имамо добар одзив", наводи проф. Данимир Мандић, декан Учитељског факултета Универзитета у Београду.

Број места, која остају за други уписни рок, биће познат средином наредне недеље.

"Има разних факултета и наставничких и неки који су природних наука и неких на техничко-технолошким наукама, медицинска групација је најпопуњенија", поручује проф. Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду.

А мали матураnти који су добро проценили своје знање и реално сагледали своје жеље од сутра се уписују у жељене школе. По првој жељи распоређено је 65 одсто ученика. За оне који нису распоређени, сутра почиње други уписни круг.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво