Читај ми!

Вучић примио Хипократову медаљу од Друштва лекара Војводине

Председник Србије Александар Вучић примио је од Друштва лекара Војводине "Хипократову медаљу" за заслуге у унапређењу здравства, као и за посебан лични ангажман на побољшању услова рада у здравственим установама широм земље.

Истакавши да се по изградњи најсавременијих здравствених објеката у последњих неколико година јасно види колико се Србија мења, представници Друштва лекара Војводине захвалили су председнику Вучићу и на томе што је много учинио на задржавању кадрова, који се сада враћају у Србију како би својим знањем на најбољи начин помагали људима у својој земљи.

"Управо зато је ово престижно признање, које се уручује заслужним појединцима једном у десет година, овога пута додељено председнику Србије, који је области здравства посветио посебну пажњу у свим аспектима", наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Србије.

Председник Вучић је истакао да "Хипократову медаљу" не доживљава само као личну част, већ надасве као признање и награду за сва улагања и инвестиције у здравствени систем, што је својеврсна награда за целу нашу државу.

Председник је посебно захвалио целокупном медицинском и немедицинском особљу, свим професионалцима који су се и у најтежим условима борили за сваки живот и додао да један од приоритета у наредном периоду и даље остаје повећање зарада и даље унапређење услова рада, што је само део свеобухватног напора да некада разорено здравство наставимо да обнављамо и да га учинимо најмодернијим у овом делу Европе.

"Здравствени систем је један од четири најважнија стуба државе, а Србија је показала и за време последње глобалне здравствене кризе да је у стању да брзо реагује и побрине се за очување здравља и живота својих грађана", рекао је председник Вучић, нагласивши да је промењена парадигма према којој је наше здравство најлошије у Европи.

Председник је додао да ће се наставити улагања у здравство, како би наши грађани добили најквалитетније услуге у својој земљи.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво