Читај ми!

Крени-промени предали петицију, траже да РЕМ не додели националну фреквенцију онима који крше закон

Активисти Иницијативе Крени-промени предали су Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) петицију са 209.000 потписа којом се тражи да се телевизијама које су кршиле закон не додели национална фреквенција, наводећи да су у питању телевизије Пинк, Хепи, Б92 и Прва.

Активиста Крени-промени Лука Трипковић истакао је да у протеклих осам година присуствујемо пракси која је "нездрава у културном и у смислу медијског здравља", наводећи да јавно добро мора да служи "на добро свим грађанима" и да телевизије не смеју да привилегију да користе државно добро подређују привилегији профита.

Оценио је да РЕМ у протеклих осам година "ћути на тровање медијског простора" и навео да од 2020. године има заведених више од 10.000 прекршаја које РЕМ "није нашао за сходно да узме у обзир".

Директор Крени-промени Саво Манојловић истакао је да су телевизије Пинк, Хепи, Б92 и Прва прекршиле јавни уговор и да "заслужују да изгубе националну фреквенцију".

Он је рекао да уколико се тим телевизијама дозволи да наставе да крше закон, онда то показује да "постоји врста симбиозе криминалног понашања медија и власти".

Поновио је да се власници и уредници телевизија баве "моралном проституцијом", али да не могу да од националних фреквенција "праве јавну кућу".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво