Читај ми!

До сутра у 15 часова подношење листе жеља за средње школе, електронско до поноћи

Листу жеља ученици и родитељи могу поднети у школама до сутра у 15 часова, а електронски до поноћи. У протекла 24 сата електронски је поднето 20.560 листа. У понедељак, 11. јула биће објављена коначна листа жеља.

Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења и једног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Листу жеља у протекла 24 сата електронским путем поднело је 20.560 ученика и родитеља, а просек који су исказали је десет образовних профила.

Електронско попуњавање листе жеља преко портала mojasrednjaskola.gov.rs. могуће је до поноћи, а они који нису искористили ту предност, могу то урадити данас и сутра у школама до 15 часова.

Министарство подсећа и да они који су електронски поднели листу жеља, не морају исту попуњавати у школама.

У суботу, 8. јула може се проверити тачност унете листе жеља електронским путем или у школама и евентуално уложити приговор.

У понедељак, 11. јула биће објављена коначна листа жеља, а родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Такође, 13. јула биће објављена преостала слободна места за упис у другом кругу.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је 14. јула 2022, док ће дан касније 15. јула бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Од 14. до 20. јула је упис ученика у средње школе после првог и другог уписног круга.

На завршни испит, који је одржан од 27. до 29. јуна 2022.године изашло је 99,5 одсто ученика.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво