Читај ми!

Тело младића пронађено у Западној Морави

Тело младића који је синоћ нестао пронађено у Западној Морави, 500 метара низводно од Јасичког моста, сазнаје РТС.

Тим за спасавање на води, Ватрогасно-спасилачког батаљона из Крушевца, пронашао је 500 метара низводно од моста у Јасики тело 21-годишњег Ђ. Н. из Велике Крушевице.

Младић, који је као и његов млађи брат био непливач, нестао је синоћ око 18 часова док су се купали Западној Морави.

Искусни риболовац из Јасике Будимир Томић каже да је од великих поплава 2014. и 2016. ток реке промењен и обала измењена због чега је на левој обали Западне Мораве све мање купача.

Водостај је сада знатно нижи, од 1,20 при обали, до 2,20 у делу матице, али у кориту има великог камења и пањева, што повећава ризик по купаче. 

Овакав догађај није први који становници околних села памте. Дивље плаже на Западној Морави привлачне су за купаче, али река није безбедна, па и најискуснији пливачи, уколико је потцене, ризикују живот.

За последњих 48 сати то је друга несрећа готово на истом месту. У недељу је 70-годишњи мушкарац из Јасике улазећи у реку изгубио свест, како се сумња од последица срчаног удара.

Иако је екипа Хитне помоћи убрзо стигла, није му било спаса.

Надлежни апелују на грађане да буду обазриви приликом уласка у воду, да то због великих температурних разлика чине постепено, пре тога не конзумирају алкохол и да, кад год је то могуће, избегавају купање на неуређеним плажама и купалиштима где нема професионалне спасилачке службе.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво