Читај ми!

Чучковић: Београд да постане солидарно место за живот

Београд треба да постане солидарно место за живот свих 300 насеља без обзира да ли су то, суштински градови, као што су Лазаревац, Младеновац, Гроцка, Обреновац или су то делови у оквиру Вождовца, Палилуле, Земуна или Новог Београда или централни делови Врачар, Стари град, Савски Венац. У сваком од тих места постоје одређени проблеми и ми ћемо дати све од себе да учинимо живот Београђана угодним и да им те муке решимо, каже нови градски менаџер Мирослав Чучковић.

Мирослав Чучковић је нагласио да је приликом именовања градске управе упућен апел да се вода рационалније троши како би је сви имали довољно.

Нови градски менаџер поручује да питање завршетка главне аутобуске станице није једнставно решити, али ако се приступи стрпљиво имаћемо добре информације по питању БАС-а, завршетка железничког чворишта и самог метроа.

Према његовим речима, у градској управи су увели радне суботе са председницима општина како би спремали сваку следећу недељу о актуелним темама које су на њиховиим територијама.

"Оно што је парадокс је да се ми сада на плус 40 бавимо предстојећем зимом. Биће то једна од најтежих зима у протеклих 25 година и верујте да је велика мука данас обезбедити гориво и енергенте", каже Чучковић.

Додаје да не треба да страхујемо ништа више од онога што страхујемо за своју кућу.

"Као што се свако од људи који корсте пелет на пример сада боре да га обезбеде тако се и град бори да на поремећеном тржишту обезбеди пелет за оне установе које га користе. За ГСП, Ласту, Градску чистоћу треба да се обезбеди довољна количина дизел горива, довољна количина мазута за грејање како би смо дочекали спремни јесењи и зимски период и то је нешто чему смо посвећени свакодневно", поручује градски менаџер.

Истиче да је један од приоритета решавање гужви на ауто-путу кроз Београд. Постоје четири централна излаза и улаза у Београд којима пролазе странци када пролазе кроз престоницу за време годишњих одмора, Божића и Нове године.

"Ти коридори су оптерећени и за време викенда и све те саобраћајнице не можемо прошириити чаробним штапићем, али можем завршити оно што је у току. Мислим на правце који су у делу ауто-пута од наставка Јурија Гагарина до изласка на ауто-пут 'Милош Велики'", поручује Мирослав Чучковић.

Наводи да неће бити "слаб" на Обреновац зато што је његов посао да направи од свих делова Београда угодна места.

"Били смо данас у Младеновцу, тамо је реконструисан затворени базен. У Обреновцу имамо олимпијски и отворени и затворени базен. Наш је циљ да створмо услове да се и у другим деловима Београда то деси. Потребно је да суштнски покажемо бригу о људима, без превише телевизије. Ми се нећемо скривати од медија али без превише учествовања у медијима већ на терену са грађанима", рекао је градски менаџер Миирослав Чучковић.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво