Читај ми!

Почеле гужве на границама, задржавања и до сат времена

Уочи првог јулског викенда почео је и први велики туристички талас, гужве на путевима и границама. Пристижу наши држављани из иностранства, али и други на путу ка Бугарској, Албанији, Грчкој и Турској. Најдуже се чека на Хоргошу и Градини, на Прешеву вечерас без дужих задржавања.

На граничном прелазу Прешево тренутно нема гужви, што се разликује од ситуације током дана, када је колона возила била дугачка и по неколико километара, а границу је данас прешло 20.000 путника.

На улазак у Северну Македонију тренутно се чека око 15 минута. Гранични прелаз Прешево/Табановце поново је интегрисани прелаз и документа се контролишу само при уласку. Путници кажу да нису очекивали гужве.

Путници који желе да избегну главни гранични прелаз, могу да користе прелаз Прохор Пчињски.

На прелазу Градина чека се сат времена, међупростор пун возила 

На граничном прелазу Градина са Бугарском тренутно се чека сат времена, а пристиже све већи број возила. Репортер РТС-а јавља да је међупростор између два гранична прелаза пун возила и да се не зна када ће возила која чекају у том простору ући у Бугарску.

Прелаз Градина углавном користе турски држављани који раде у земљама Западне Европе који су кренули на годишњи одмор. Препорука је да се гранични прелаз Градина користи радним данима, пошто је викендом велика гужва.

Очекује се да ће и ноћас и сутра бити велике гужве.

Гужве и на улазу у Србију из Мађарске 

Због почетка летње туристичке сезоне, од јутрос је појачан саобраћај на улазу у земљу на граничним прелазима са Мађарском.

Најпрометније је на Хоргошу где ради пет улазних трака за возила, а путници се задржавају око 45 минута. Међутим, аутомобилима претходно треба око два сата да би напустили Мађарску.

На прелазу Томпа-Kелебија треба око сат и по да се уђе у Србију.

Да би се смањиле гужве, гранични прелаз Бајмок-Бачалмаш током три дана викенда ради до поноћи, а прелаз Бачки Виногради-Ашотхалом током јула и августа радиће од петка до недеље продужено до 22 часа.

Интегрисани мађарско-српски гранични прелаз Реске 2-Хоргош 2, у суботу, 2.јула ће бити отворен само за излаз аутомобила и путника из Мађарске, саопштила је мађарска полиција.

Циљ је да се повећањем излазних трака убрза прелазак границе, односно смањи задржавање на граничном прелазу Реске-Хоргош на ауто-путу. Радно време граничног прелаза Реске 2-Хоргош 2 је од 7 до 19 часова.

Преосталих осам граничних прелаза са Мађарском сутра ће радити уобичајено, у оба правца. 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво