Читај ми!

Хумани бајкери – помоћ деци Свратишта ујединила више од 1.500 љубитеља двоточкаша

На Кошутњаку два дана хуманости уз звук рок бендова и мотора. У склопу мото-феста и ове године акција прикупљање гардеробе, играчака, школског прибора за децу из Свратишта у Крфској улици. Оне старије очекују концерти и котлић који бајкери спремају за госте кампа.

Уз кацигу и амблем клуба на мотор се седа и са планом да се неком помогне. То је и један од мотива овогодишњег мото-кампа који полако ниче на Кошутњаку. А када се помоћ прикупи, традиционално носи се на два точка.

"Трудимо се да идемо моторима, чак и у зимским месецима. Оно што је најслађе је дечји осмех који нас пуни лепом енергијом и склања нас од неке приче коју људи имају о нама", каже Борис Ружић, председник Мото-клуба Крузерс.

Осим деце у Свратишту у фокусу бајкера су и најмлађи посетиоци кампа. Дводневни програм је и ове године прилагођен и њима.

"Деца реагују феноменално на моторе, поготово на звук. Долазе људи који немају везе са мото светом, деца одушевљена моторима, прилазе одмах", додаје Ружић.

Предрасуде разбијају хуманошћу, али и саставом оних који пристижу на Кошутњак.

"Као што постоје лоши возачи аутомобила и код мушараца тако је и код жена, исто важи и за мото свет. Ми имамо подршку мушких колега", наводи Нела Перишић.

"Пре пар година било је више од 6.000 жена са А категоријом, последњих година тај број је и већи и жене више не желе да буду сувозачи, већ постају возачи", додаје Ана Раџић.

Прошле године овај фестивал окупио је више од 1.500 власника двоточкаша, ове године пријављено их је и нешто више. Осим у броју мотора, остаје да се види хоће ли оборити и рекорд у количини прикупљене помоћи – прошле године то је био пун комби гардеробе за децу Свратишта.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво