Читај ми!

Мештани Паковраћа протестовали због имовине која им се одузима на траси будућег ауто-пута

Мештани Паковраћа код Чачка, чије се куће и имања налазе на траси ауто-пута Прељина-Пожега, која је у изградњи, протестовали су испред Градске управе у Чачку због спора око имовине која им се одузима због изградње ауто-пута.

Поједини мештани окупљени на протесту испред Градске управе недавно су, кажу, добили решења да се са имања иселе за седам дана, а није им исплаћена надокнада за имовину која се одузима због градње ауто-пута од Прељине до Пожеге.

"Да је било било шта нормално, наша домаћинства су требала бити исељена две године пре почетка градње ауто- пута, где смо ми имали и времена и снаге и новца да се ми негде скућимо. Овакав поступак нас је стварно изненадио, иритирао и дошли смо до тог става да се ми нећемо иселити, па макар нас и на силу исељавали", каже Милош Николић, мештанин Паковраћа.

За експроприсану земљу понуђена је цена којом мештани нису задовољни. Правду су тражили на суду и организовали више протеста.

"Нико нема динар прихода задње две и по године на земљишту. Није то 10, 15, 20 ари. Значи од 50 ари до четири хектара појединима је узимано, динар прихода са тог земљишта власници немају. Порез плаћамо и даље, од чега народ да живи", истиче мештанин Паковраћа Милојко Ћосић.

Данас се управа града није оглашавала - њихова стара порука је да раде у складу са законом.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво