Читај ми!

Обележава се Видовдан у Крушевцу, откривен споменик Станиславу Биничком

У Kрушевцу, који данас слави и дан Града, одржана је централна комеморативна свечаност обележавања 633. годишњице боја на Kосову.

Обележавање празника почело је светом архијерејском литургијом у Цркви Лазарици, у којој су се према предању кнез Лазар и српска војска причестили пред бој на Kосову, а након литије, служен је помен палим ратницима крај Споменика косовским јунацима.

Пошту свим Србима страдалим у отаџбинским ратовима, полагањем венаца и цвећа, у оквиру централне комеморативне свечаности одала је изасланица председника Србије, министарка за рад, борачка и социјална питања Дарија Kисић Тепавчевић, представници града и бројних удружења.

"Свим грађанима Републике Србије честитам Видовдан, дан када се са пијететом сећамо косовских јунака. Наши славни и храбри преци, од Газиместана до Kошара, извојевали су слободу у којој ми данас живимо, и управо је очување мира и стабилности основни приоритет, и данас, наше земље, јер само у миру и слободи наша Србија може даље да се развија, да економски и привредно јача, да имамо још боље услове за све наше грађане", рекла је Дарија Кисић Тепавчевић. 

У част 651. године од оснивања Лазаревог града, на платоу испред Дома синдиката, откривен је споменик славном српском композитору Станиславу Биничком, рођеном пре 150 година у Јасици код Kрушевца.

У завршници прославе на свечаној седници Скупштине биће уручене, плакете и похвале заслужним појединцима и организацијама, а највеће признање града Kрушевца, Видовданска награда, биће додељена Милошу Ненезићу за изузетне резултате остварене у привреди и допринос спорту и развоју града.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво