Читај ми!

Министарство просвете покреће надзор у ОШ “Васа Стајић“ због пуштања спорне песме

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је поводом ситуације која се догодила у Основној школи "Васа Стајић" у Новом Саду, када је приликом обележавања завршетка четвртог разреда емитована песма неприкладног садржаја, да ће надлежне службе Министарства извршити стручно-педагошки надзор, а поступаће и покрајинска инспекција како би се утврдила одговорност запослених.

Бранко Ружић је нагласио да су у систем образовања у Србији уткане демократске вредности и да Министарство просвете, науке и технолошког развоја остаје доследно у промовисању, неговању и уградњи принципа недискриминације и поштовања различитости у образовни систем, саопштило је Министарство просвете.

"Иако Министарство просвете, науке и технолошког развоја континуирано реализује активности којима школе добијају смернице и уче механизме креирања сигурног и подстицајног окружења за све ученике, неговање демократске културе, толеранције, емпатије и поштовања различитости свих учесника школске заједнице, појава оваквог изолованих инцидената захтева додатну интервенцију према школи", рекао је Ружић.

Ружић је подсетио да се у нашој земљи целокупно основно и средње образовање, поред српског језика, реализује и на језицима осам националних мањина, што је реткост у другим земљама и вредност више за наш образовни систем.

Нагласио да је у ситуација у Основној школи "Васа Стајић" у Новом Саду изоловани случај, да нипишто не одсликава ситуацију и атмосферу у школама у Србији и казао да очекује да се такве ситуације неће поновити.

Реаговала је и повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и изјавила да је пуштање песама на школској приредби, чији текстови распирују националну нетрпељивост забрињавајуће и недопустиво, а нарочито јер је реч о деци основношколског узраста и приредби одржаној у школи.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво