Читај ми!

Јанковић: Недопустиво пуштање песме у школи чији текст распирује националну нетрпељивост

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић изјавила је да је пуштање песама на школској приредби, чији текстови распирују националну нетрпељивост забрињавајуће и недопустиво, а нарочито јер је реч о деци основношколског узраста и приредби одржаној у школи.

Бранкица Јанковић је реаговала поводом медијских тесктова о догађају у ОШ "Васа Стајић" у Новом Саду.

Да би све чињенице биле утврђене, неопходно је да школа предузме адекватне мере у складу са законом и правилницима, казала је Јанковић, наведено је у саопштењу.

"Поражавајуће је ако су деца од свих садржаја изабрала спорну песму за школску приредбу, а изузетно забрињавајуће уколико им је у реализацији таквог избора помогао неко од наставног кадра. Школа није место где се пуштају садржаји који имају било какву увредљиву конотацију или шире нетрпељивост, већ место где се развија дух заједништва, разумевања и недискриминације", истакла је повереница Јанковић.

Медији су раније пренели да је у јавност процурео снимак на којем се виде деца од 10-ак година из ове школе како играју заједно са учитељицом уз песму којом се величају ратни злочини над бошњачким становништвом током рата у БиХ.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво