Читај ми!

Одговор Небојше Стефановића на оптужбе Дијане Хркаловић

Министар одбране Небојша Стефановић тврди да је мета "политичко-медијске хоботнице" и да је Дијана Хркаловић у недавном интервјуу изнела "бујицу лажи" о њему. Бивши министар полиције директно је оптужио страначког колегу Владимира Ђукановића да стоји иза "оркестрираних напада" на њега. Стефановић наводи да је Хркаловићева била принуђена да оде из МУП-а када се сазнало да је на летовању у Израелу била са једним од припадника кавачког клана, иначе вођом навијача ФК Партизан са Карабурме.

Небојша Стефановић је у видео-изјави прослеђеној медијима рекао да више од годину дана одговара на "сваку лаж" која се појави у јавности у вези с њим.

Хркаловићева је у интервјуу, који је пре два дана објављен на једном порталу, навела да је клан Вељка Беливука штитио лично Стефановић који би, како је рекла, требало да преузме одговорност за дела која се њој стављају на терет.

Министар одбране и бивши министар полиције поручио је да не жели да му се "име провлачи кроз блато", нити да га било ко доводи у везу са криминалцима или било каквим кривичним делима.

"Нити сам криминалац, нити сам починио неко кривично дело, а поготово нисам завереник против председника Вучића, човека кога подржавам у политици већ дуже од 20 година. И пратим ону политику која Србију чини бољим местом за живот", рекао је Стефановић.

Каже да је жртва "политичко-медијске хоботнице" која врши притисак на институције, а навео је име адвоката Владимира Ђукановића као неког ко оркестрира кампању против свих који се "супротстављају његовим бизнис интересима".

Стефановић је навео да Ђукановић, иначе правни заступник Дијане Хркаловић, у емисије у којима гостује не долази као адвокат већ као политичар, "а то време користи бранећи своје клијенте".

Тврдње Хркаловићеве "бујица лажи"

Осврнуо се на тврдње Дијане Хркаловић, називајући их "бујицом лажи".

"Кључна ствар у поступку против ње је предмет недостављање тужиоцу порука из телефона Вељка Беливука, који је био предмет вештачења, којим се он дописује са једним високопозиционираним службеником који је у то време био у врло блиским, рекао бих интимним, односима са Дијаном Хркаловић", рекао је Стефановић.

Каже да је поруке у изворном облику он никада није видео и од суда је затражио да их објави у целости.

Навео је и да је Хркаловићева својевремено била на летовању у Израелу у друштву једног од припадника кавачког клана, иначе вође навијача ФК Партизан са Карабурме, који је "са њом био у врло блиским односима". За то, како тврди, "постоји довољно доказа чак и сведока".

"Иако тада нисам имао података да је она починила некакво кривично дело, нисам могао да дозволим да таква особа настави да ради у МУП-у и она је након тога била принуђена да поднесе оставку и оде из Министарства", рекао је Стефановић и признао да је његова кривица што неке кораке није предузео на време.

Бившу државну секретарку МУП-а оптужио је да је све време имала комуникацију са различитим криминалцима, а од државних органа очекује да дају одговоре на питање да ли је имала телефонску комуникацију са Дарком Елезом, осумњиченим за тешка кривична дела.

Стефановић каже да он никада није користио Скај телефоне (који се користе за заштићену комуникацију) и надлежне органе је позвао да објаве ко их је све употребљавао за контакте са криминалцима.

"Медијске машинерије и бизнис интереси"

Истакао је да је важно да надлежни органи сазнају ко се крије иза кодног имена "Шериф", односно ко је лице које описује заштићени сведок Бојан Хрватин против Беливукове групе. То је, како наводи, био је извесни Папић који је са криминалцима одржавао комуникацију Скај телефоном.

Стефановић тврди да је реч о сувласнику портала Објектив Александару Папићу који је, како каже, Владимиру Ђукановићу плаћао месечну апанажу од 240.000 динара.

Наводи да Објектив, Папић и Ђукановић "склапају медијску машинерију и штите своје бизнис интересе".

"Дијана Хркаловић бесомучним лажима покушава да добије милост у тој медијској машинерији не би ли јој помогли да добије блажу казну или да касније буде постављена у државном систему, што наравно не може да се догоди, али разумем како та машинерија функционише и зашто сам ја мета њихових најжешћих напада. Веома је важно да победи истина и да у Србији влада владавина права за коју се залаже председник Вучић и СНС", поручио је Стефановић.

У свом обраћању поменуо је и аферу "Јовањица" и поновио да брат Александра Вучића, Андреј, са том афером нема везе. Каже да је једини ко покушава да поново увуче Андреје Вучића у ту причу управо адвокат Предрага Колувије – Владимир Ђукановић.

"Ниједну ствар нисам учинио нити предузимао са циљем да нанесем штету председнику Вучићу и његовој породици", истакао је Стефановић у свом обраћању које је прослеђено медијима.

Поводом тврдњи Дијане Хркаловић огласило се и Тужилаштво за организовани криминал и поручило да таква иступања немају никакву доказну снагу на суду.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво