Читај ми!

Зид висок 3,5 метара између две зграде на Славији се срушио, пуком срећом нико није повређен

Део дворишног зида који раздваја две зграде у Булевару ослобођења на Славији срушио се јуче нешто после 17 сати. Зид од цигле био је висок око три и по метра, накривљен и стар, како кажу станари, још мало колико и Београд. На сву срећу нико није повређен.

Цигла по цигла, aли не граде нови зид. На месту где се стари срушио мајстори склањају шут.

"Нас тројица почели смо да радимо, јер је срушен зид. Није квалитетан, доста је стар, нема арматуру и стубова и вероватно је зато уништен", каже Драган Феризај, мајстор.

Зид стар колико и околне зграде. Станари и мајстори процењују више од осам деценија. Мајстори ће због безбедности срушити преостали део зида који се накривио. Нико од станара зграде није желео пред камеру. Кажу да у делу дворишта где се зид срушио ретко ко борави. И комшије преко пута чуле су буку када је зид пао.

"Било је прилично бучно, нисмо знали шта се десило, знали смо да је нешто отпало и да није нека експлозија, али стварно је било гласно. Када смо изашли на терасу видели смо огроман облак ваљда од шута и прашине који се дигао и нисмо знали шта је, уплашили смо се да није зид зграде, али после смо видели шта је", наводи Светлана Добранић.

Да ли су добили пријаву о рушењу зида – из Комуналне милиције још није стигао одговор. Станари обе зграде које је зид делио сагласни су да се на истом месту подигне нови зид о њиховом трошку. У сличним ситуацијама када примете проблем, станари су дужни да обавесте управника зграде, а он обавештава надлежне службе.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво