Читај ми!

Део обилазнице око Београда пуштен у саобраћај

Сектор Б-5 обилазнице око Београда, од петље Орловача до Стражевице заједно са новим тунелом Стражевица, пуштен је у саобраћај нешто пре 18 сати.

Саобраћај на овој деонци одвија се неометано, без задржавања. Та деоница је раније током дана отворена у присуству председника Србије Александра Вучића.

На овој деоници обилазнице, која је дуга око четири километра, завршена је лева трака ауто-пута са три моста и лева тунелска цев испод брда Стражевица, дужине 720 метара.

Кинеска компанија "Пауер Чајна", азербејџански „Азвирт" и домаћи произвођачи увелико раде на изградњи сектора 6 обилазнице од тунела Стражевица до Бубањ потока, где ће се спојити са ауто-путем Е-75 ка Нишу.

Дужина читаве обилазнице око Београда од новог моста на Сави код Остружнице до Бубањ потока је 20,4 километра и требало би да буде потпуно завршена у марту наредне године.

Вредност радова је 207 милиона евра, од чега се 15 процената улаже из буџета Србије, док се преосталих 85 процената финансира из кредита кинеске Ексим банке.

Вучић је на отварању деонице најавио да ће се градити и наставак београдске обилазнице до Панчева, са великим друмско-железничким мостом на Дунаву.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво