Читај ми!

Вулин о лажним дојавама: Казне треба да буду оштрије

Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже за РТС, поводом Дана полиције, да је Србија безбедна земља и да грађани имају на кога да се ослоне. Што се тиче учесталих дојава о бомбама, Вулин истиче да када позиви долазе са нашег простора, полиција у огромном броју случајева дође до осумњичених, али да казне треба да буду оштрије.

Протеклих недеља лажне дојаве о бомбама практично су постале свакодневница. Данас је због дојаве евакуисана зграда Радио-телевизије Војводине.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је у Дневнику РТС-а да када позиви долазе са нашег простора, полиција у огромном броју случајева дође до осумњичених.

Међутим, у случају дојава из иностранства, каже да је у питању специјални хибридни рат, да би се Србија ставила под одређену дозу политичког притиска.

"Када је на нашој територији, то је много опасније по починиоца, а када је у питању иностранство, потребна нам је помоћ", напомиње министар и истиче да казне треба да буду оштрије.

У Гамбији је синоћ ухапшена особа која је слала дојаве о бомбама у Србији, а Вулин оцењује да је тамошња полиција поступила онако како се то очекује, и у доброј вери.

"Морам признати да већина земаља којима се обратимо не поступи баш на исти начин. Имали смо земље чланице ЕУ које су се позивале на то да нема билатералног споразума. У питању је конкретно Пољска. Са друге стране, имамо будимпештански протокол, који регулише управо такве ствари, да нам није ни потребан билатерални споразум. Надам се да ће то профункционисати и да ће друге земље схватити колико то наноси штете Србији. Можете имати другачије политичке ставове, али не можете подржавати пражњење болница", поручио је Вулин.

Полиција се, додаје министар, обраћа свим провајдерима, "Гуглу", "Јахуу", и излази на сваку дојаву, колико код да зна да је лажна, јер се ствари не препуштају случају.

"Ми конкретно са министарством просвете радимо на одређеним начинима да умањимо ове проблеме, да барем матурски испити прођу без проблема", наводи Вулин.

Дан полиције обележава се сутра

Дан полиције обележава се сутра. Централна свечаност је у "Штарк" арени, а након тога по традицији - Улицом Кнеза Михаила дефиловаће полицијски оркестар, коњаници, припадници саобраћајне полиције, Жандармерије, ватрогасци. На Калемегдану ће бити дружење припадника МУП-а са грађанима.

Вулин је рекао да је Србија безбедна земља и да грађани имају на кога да се ослоне, као и да МУП води рачуна о сваком сегменту нашег живота.

"У Србији се не исплати бавити се криминалом", поручио је министар полиције.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво