Читај ми!

Начелник Школске управе саветује малим матурантима, понесите хемијску оловку и доста стрпљења

Драган Филиповић, начелник Школске управе, рекао је да су у току велике припреме за малу матуру и да су људи који састављају тестове имали обзира према свему што се овој генерацији дешавало у претходном периоду. Будите стрпљиви, вратите се још једном, немојте да завршите тест за сат времена и хемијском радите задатке, саветује Филиповић малим матурантима.

Први су школске клупе напустили матуранти гимназијалци, 27. маја, 3. јуна ученици завршних година средњих стручних школа. Још само три дана су остала до краја школске године за осмаке, а осталима је последњи дан школе 24. јун. 

Драган Филиповић, начелник Школске управе рекао је, гостујући у Београдској хроници, да су у току велике припреме за  завршни испит за малу матуру и најавио да тест није тежак.

"Брзо смо заборавили ове две године када су деца онлајн похађала наставу јер већ седам, осам месеци идемо регуларно у школу. Они који су радили тестове имали су обзира за све оно што нам се дешавало у претходном периоду", истакао је Филиповић.

Према његовим речима, идеја је таква с обзиром на претходни период, да пробна матура буде озбиљнија, а тест на матури нешто лакши. Мада, наглашава да су ђаци генерално добро урадили и пробну матуру.

Истакао је да ће се мала матура одржати 26, 27. и 28. јуна и да је то нешто касније него иначе због продужетка школске године за недељу дана, јер је продужен распуст у новембру.

Филиповић наглашава да ће цео процес бити готов до 15. јула и да родитељи малих матураната тек тада могу да пакују кофере за одмор.

Каже да ће жалбе моћи да се подносе од 29. јуна, а коначна листа се може очекивати 5. јула. Листе жеља ће се попуњавати, како је напоменуо, 5, 6. и 7. јула, а поред онлајн попуњавања листа жеља није укинуто ни попуњавање доласком у школу.

Начелник Школске управе, који је и сам родитељ матуранта, саветује малим матурантима да буду стрпљиви и да не журе.

"Разумем њихову трему. Будите стрпљиви, вратите се још једном, немојте да завршите тест за сат времена и да хемијском радите задатке", истакао је Филиповић. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво