Читај ми!

Конгрес офталмолога Србије у Врднику

После скоро три године, због пандемије коронавируса, у Врднику се одржава 21. Конгрес офталмолога Србије. У току конгреса одржаће се 25 сесија, 10 симпозијума и централни део конгреса је академија Европског удружења за катаракту и рефрактивну хирургију. Пацијенти са дијабетесом требало би да имају предност на листи чекања за операцију катаркате, каже проф. др Мирослав Стаменковић, директор Клинике за офтамологију КБЦ Звездара.

Пофесор Стаменковић истиче да је листа чекања за операцију катаракте сведена на врло пристојан и разуман временски ниво, који је тренутно до девет месеци.

"Већи је проблем дијабет, који је био у запећку током пандемије коронавируса, а ми имамо не баш мали број оболелих од дијабета. На конгресу се говорило о новим, минимално инвазивним техникама операција. То је оно на шта треба да се обрати пажња и мислим да би ти пацијенти требали да имају предност на листи чекања. То су пацијенти са много већим проблемима", наглашава директор Клинике за офтамологију КБЦ Звездара, која је и домаћин Конгреса.

Стаменковић додаје да су на Конгрес дошли најпознатији лекари из света и региона.

"Учествује више од 650 учесника, са организацијом око 800. Дошли су најбољи предавачи и имамо велики одзив домаћих стручњка и младих офталмолога", наводи др Мирослав Стаменковић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво