Читај ми!

Комисија за нестала лица: Претрага терена на локацији рудника Штаваљ због могуће масовне гробнице

На локацији рудник Штаваљ, општина Сјеница, у току су активности на претрази терена ради проналаска лица која се воде као нестала у вези са конфликтом на Косову и Метохији, саопштила је Комисије за нестала лица Владе Србије.

Локација Рудника Штаваљ је била предмет рада надлежних државних органа Србије протеклих дванаест дана на основу наредбе Тужилаштва за ратне злочине.

Поред надлежних државних органа, судског и рударско-геолошког вештака из Србије на локацији су били присутни и стручњаци Еулекса, представници МКЦК, УНДП и Приштинске делегације Радне групе за нестала лица на КиМ у својству посматрача.

Завршетак активности на претрази терена, која је вршена у циљу утврђивања чињеничног стања у вези са наводима Приштинске делегације да су на наведеној локацији покопани посмртни остаци лица која се воде као нестала, планирана је у среду, 25. маја 2022. године.

Спровођење активности на локацији рудник Штаваљ је од посебног значаја за породице несталих лица, које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке својих најближих али им се и шаље јасна порука o опредељењу надлежних органа Србије за проверу сваке информације у циљу проналаска њихових најмилијих.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво