Читај ми!

У Грчку само са пасошем, али какве цене очекују српског туристу

Грађани Србије и ове године исказују највеће интересовање за летовање у Грчкој. За улазак у ту земљу, држављанима Србије потребан је само пасош. Према речима грчког министра туризма, Василиса Кикиљаса, заменски ваучери важиће и ове године, а за неколико недеља би требало да буде донета одлука о укидању роминга за туристе из Србије.

Ивана Симић Апостолу рекла је за РТС да се грчким медијима истиче број туриста из Србије који ће ове године посетити Грчку, негде око 900.000 и да је то око 30 одсто више него број туриста који је Грчку посетио прошле године.

"Грчки министар истиче да је Србија пријатељска земља, да су туристи из Србије увек добродошли. Нагласио је да туристи из Србије обично долазе друмским саобраћајем, а 2019. године остварили су 7,7 милиона ноћења. По броју ноћења су први међу земљама региона", рекла је Симић Апостолу.

Коментаришући одлуку о укидању роминга за српске туристе, рекла је да је грчки министар истакао да је потребно неколико недеља да се све ствари ускладе како би до тога дошло.

Али, према њеним речима, није прецизиран тачан датум.

Када је реч о ценама у Грчкој, рекла је да су поскупљења у тој земљи видна, поскупела је струја, а видљива су и поскупљења у продавницама.

"Сигурно је све скупље за 20 до 30 центи. Тако да и наши туристи треба да очекују мало више цене него прошле године. Мало скупље ће бити, али не науштрб лепог времена и лепог провода", напоменула је.

Нагласила је да ковид више на срећу није главна реч и да је добра вест да у Грчку може да се уђе само са пасошем.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво