Читај ми!

Опроштај од Матеја Периша у Београду, сахрана у Сплиту

Посмртни остаци Матеја Периша испраћени су из Цркве Светог Антуна у Београду за Сплит, где ће бити сахрањен у кругу породице.

Матејев отац Ненад Периш захвалио је свим верницима који су се молили за Матеја, СПЦ и Београдској надбискупији за одржану мису.

"Мој син, његови посмртни остаци, и ја одлазимо, али наша срца остају овде", поручио је Ненад Периш.

Испраћај је предводио београдски надбискуп Станислав Хочевар, који је претходно служио свету службу за Матеја Периша. Служби је присуствовао заменик градоначелника Београда Горан Весић и више десетина грађана који су дошли да одају почаст преминулом Матеју и изјаве саучешће његовом оцу Ненаду Перишу.

Испраћају тела Матеја Периша присуствовао је и патријарх српски Порфирије, који је истакао да смо се сви, без обзира на нацију и вероисповест, молили за Матеја.

Весић: Збогом Матеј, тужан је Београд

Заменик градоначелника Београда Горан Весић опростио се објавом на свом Фејсбук налогу од Матеја Периша, додајући да су "сви дрхтали над његовом судбином и надали се".

"Надао сам се до краја да си се мало склонио од свега и да ћеш ипак да упознаш Београд у који си дошао. Као и ми тебе. Тужан сам. Тужан је Београд", написао је Весић. "Сви смо заједно дрхтали над твојом судбином и надали се. Твоји Сплићани, ми Београђани, Загрепчани, Новосађани... Твој дивни отац одржао је свима лекцију достојанствености. Нека те анђели чувају! Збогом Матеј", поручио је Весић.

Тело Матеја Периша, којем се изгубио траг у ноћи између 30. и 31. децембра, пронађено је 18. маја у Дунаву на Ади Хуји.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво