Читај ми!

Светски дан борбе против хомофобије: Сви људи треба да имају једнака права

Сви људи, без обзира на сексуалну орјентацију, треба да имају једнака права, главна је порука на Светски дан борбе против хомофобије, трансфобије и бифобије. У француској амбасади симболично је истакнута застава Еуропрајда, који се 12. септембра одржава у Београду.

Амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар, поводом Светског дана борбе против хомофобије, трансфобије и бифобије, изјавио је да је хомосексуалност и даље прекршај и злочин у више од 70 држава у свету, а у десетак држава је запрећена и смртна казна.

"У неким земљама хомосексуалност и транс индентитет се још сматрају болестима. Права освојена кроз борбу доводе се у питање, таква ситуација није прихватљива", истакао је Кошар.

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић каже да Србија неће одустати од своје привржености изградњи друштва са културом људских права, владавине права, друштва у којем ће се сви они сасвим мало различити од нас осећати једнако као већина.

Заштитник грађана Зоран Пашалић рекао је раније данас да ЛГБТИ особе у Србији не могу у потпуности да уживају сва права и да је неопходна измена више закона како би им се обезбедила свеобухватна системска заштита.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво