Читај ми!

Помозимо малом Вукану да добије лек, остало још пет дана да прими терапију

Деветомесечни Вукан из Врања болује од спиналне мишићне атрофије, за неколико дана неопходно је да прими терапију. Средства за то још нису прикупљена, због тога је у Галерији народног универзитета у том граду одржана аукција слика, а новац ће бити уплаћен за Вуканово лечење.

За пет дана мали Вукан мора да прими хормонску терапију како би могао да победи спиналну мишићну атрофију. Његови родитељи са нестрпљењем и надом очекују тај дан.

"Најлакши начин да помогнете је да овога тренутка пошаљете поруку са текстом 1239 на 3030, други начин је да ослушнете где се у вашем граду налази базар за Вукана и да одете да га посетите", каже Вуканов отац Милош.

"Искрено се надам да ћете и до 18. маја остати уз нас и пружити нам шансу да завршимо ову акцију на начин на који смо и почели, и да Вукија одведемо и да прими своју терапију", каже  Вуканова мајка.

Хуманитарне акције за помоћ Вукану организују се већ месец и по дана у читавој Србији, и ликовни уметници из земље и региона донирали су своја дела. Више од 60 слика, графика, фотографија продато је на аукцији у Галерији универзитета у Врању.

"Моју слику сам назвала Вера, Нада и Љубав као симбол снаге и вере у нешто добро што можемо вечерас сви заједно постићи", каже Слађана Недељковић, ликовни уметник из Врања.

"Време неумитно тече до Вукановог одласка у болницу, тако да је јако битно да сада интензивирамо све акције и да покушамо да обезбедимо потребну суму до 18. маја", каже Гордана Димитријевић, директорка Народног универзитета у Врању.

За лечење Вукана Стоиљковића до сада је прикупљено готово 2 милиона евра, недостаје још око 550.000 евра како би деветомесечни дечак могао да оде у клинику Бетешда у Будимпешти.

У тој борби можете и ви да помогнете, слањем СМС поруке - 1239 на 3030, или уплатом на динарски или девизни рачун.

Динарски рачун: 160-6000001381533-66

Девизни рачун: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138160641

SWIFT/BIC: DBDBRSBG 

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво