Читај ми!

Секунде делиле путнике од трагедије – возач открива како је дошло до паљења комбија након дербија

После "вечитог" дербија између Црвене звезде и Партизана, на путу Младеновац–Топола група навијача пресрела је комби и запалила га док су путници били у њему. У последњем моменту је избегнута велика трагедија.

Секунде су делиле путнике од трагедије, тврди возач комбија Игор Грујић. Све се догодило у суботу увече по повратку са дербија из Београда. На изласку из Младеновца, комби је опколило неколико возила и петнаестак маскираних нападача.

"Упали смо у клинч. С предње стране је тај ауто укочио, с леве је пришао један ауто, отпозади јак ударац који је децу пробудио и онда је настао хаос. Почели су да ударају у комби, како које стакло поломе – убаце бакљу. Деца унутра почела су да се пале и комби. Децу сам јутрос звао да питам како су, имају доста проблема, код психијатра су, на лековима, не могу да спавају, уплашени", каже Игор Грујић, возач комбија.

Ни комби ни путници нису имали навијачка обележја, па Грујићу није јасно зашто су нападнути. Четворо од деветоро путника прегледано је у Клиничком центру у Крагујевцу, након чега су пуштени на кућно лечење, потврђено је РТС-у.

"По мени је ово типични пример фудбалског хулиганизма, односно насиља у спорту које у складу са свим оним истраживањима и што се догађа не само у Србији него и у другим европским земљама, где се насиље са стадиона премешта на рубне делове града, па чак и на неке руралне средине", наводи доц. др Божидар Оташевић са Криминалистичко-полицијског универзитета.

Случај ће, додаје Оташевић, бити тежак за расветљавање.

"Ту немамо ни неке видео-записе, немамо ни некакве сведоке, једноставно немамо никакве информације осим оног што смо за сада добили од оштећених. Нисмо ни сигурни, ја бар нисам, да ли је то нека договорена туча, да ли су у питању били навијачи итд.", додаје Оташевић.

Полиција се није званично оглашавала, али како незванично сазнаје РТС, сви нападнути су пунолетни и ради се на идентификацији починилаца.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво