Читај ми!

Стефановић обишао кадете на Копаонику: За обуку се користи све што наука и техника могу да понуде

Све оно што модерна наука и техника могу да понуде користи се да би наши кадети могли да имају најбољу могућу обуку, изјавио је министар одбране Небојша Стефановић који је обишао кадете на обуци у зимским условима на Копаонику.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић обишао је са начелником Војне академије пуковником др Срђаном Благојевићем кадете 145. класе који се налазе на обуци у зимским условима у 51. скијашком центру на Копаонику, саопштило је Министарство одбране.

Стефановић је истакао том приликом да у екстремним планинским условима, ниским температурама и вејавици људи тек могу да виде колико труда, напора и пожртвованости улажу будући официри наше Војске.

"Разговарао сам данас са овим младим људима и њиховим професорима и не постоји нико ко је рекао да му је хладно, не постоји нико ко је одустао или ко је рекао да не може да нешто уради", рекао је министар одбране.

Задовољан је што кадети користе нову опрему и што се у њихову обуку уводе, поред алпског, нордијско и турно скијање.

"То ће, фактички, од ове године постати стандард за обуку будућих официра наше војске, као и ново ‘Ер софт‘ наоружање. Све оно што модерна наука и техника могу да понуде користи се да би наши кадети могли да имају најбољу могућу обуку и да би схватили у реалним условима колико је и захтевно и сложено, али наравно, и веома часно обављати ову дужност", нагласио је Стефановић.

Захвалио је професорима и декану Војне академије зато што улажу много у рад са младим кадетима како би им пренели потребно знање.

"Према њима се понашају као према официрима, али и уједно као и према својој деци. Драго ми је да сам данас имао прилику да видим ову сложену обуку у зимским условима и честитам им свима. Желим овом приликом да позовем и друге младе људе да нам се прикључе, да упишу Војну академију и да стану у строј најчасније професије у Србији", рекао је министар Стефановић.

Осим обуке у алпском скијању, кадети Војне академије на Копаонику уче и како да примене технике нордијског и турно скијања у различитим тактичким ситуацијама. Будући официри и њихови наставници представили су министру одбране и сегменте практичне наставе из предмета Војна топографија и Наоружање са наставом гађања.

Пажњу је привукао приказ начина израде и употребе објеката за дејство и заштиту као и сегмент ватрене обуке уз употребу скијашке опреме.

Кадети и њихови наставници представили су министру начин израде иглоа и бивака, а демонстрирали су и употребу недавно набављеног "Ер софт" наоружања у комбинацији са најсавременијом опремом за турно скијање.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво