Читај ми!

За чишћење снега дневница 4.000 динара, има ли ко да се прихвати лопате

Снег и лед многима су ових дана направили проблем, а некоме су донели и зараду. За чишћење снега могуће је дневно зарадити и до 4.000 динара. Има ли ко да ради?

Снег који је пао ових дана неке је обрадовао, неке растужио, а некима донео посао и пристојну зараду. Јесте тешко, захтева физички рад на ниским температурама, а помало је и досадно, јер чистити снег, који непрестано пада, чини се као узалудан посао.

Ипак, они којима је новац потребан, недељно могу зарадити око 25.000 динара – само ако желе. У омладинским задругама кажу да се за овај посао, углавном, пријављују студенти.

"Омладинци увек траже послове који су добро плаћени. Пошто се ми за све наше понуде оглашавамо, они су врло добро информисани. Оно што је било врло интересантно у последње време је да су веома тражени послови чишћења снега. Дневнице су биле 4.000 динара за осам сати, што уопште није лоше, тако да је одзив био јако добар", каже Бреда Милић из Омладинске задруге "Булевар". 

Чишћење снега младима може да буде и забавно.

"Мислим да није тешко, да је воља све. Ко има вољу, тај ће се и јавити да ради. У суштини све је изазов. Ту је и дружење, ту је и посао", каже Лука Бинић.

"Чишћење снега јесте тежи физички посао, ради се полусмена, или цела смена. Радно време је или пет или седам сати. Радно време одређује висину зараде", каже Момчило Добрић.

Многима је та понуда примамљива.

Казне за неочишћен снег за предузетнике и правна лица су велике, па чистаче траже многа предузећа, трговински ланци и приватне фирме.

"Ми смо имали договорено са одређеним послодавцима да им проследимо списак људи који су у приправности, уколико снег почне да пада, пошто се то можда не зна. Ако пада преко викенда, а задруга не ради недељом, послодавци су у прилици да по том списку зову омладинце. Они су у приправности да дођу, кад год то било", каже Бреда Милић.

За посао чишћења снега, пријављују се и девојке, али их, кажу у омладинској задрузи, ипак до сада нису ангажовали.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво