Читај ми!

Настављено чишћење улица у Београду, утрошено око 400 тона соли

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је током ноћи настављенo чишћењe градских улица и посипањe соли по коловозима и тротоарима. Утрошено је око 400 тона соли и 150 тона каменог агрегата.

"Употребљено је и око 4.000 литара калцијум-хлорида. То је течност која се користи на екстремно ниским температурама, а током раних јутарњих часова у неким деловима града температура је била и до минус осам степени. Та течност се може употребљавати на температурама до минус 20 степени, а све се то наравно ради како би било спречено формирање леда на коловозима и другим јавним површинама", рекао је Горан Весић.

Према његовим речима, подаци са станице за мерење у Карађорђевом парку кажу да је од почетка године у Београду пало 70 центиметара снега, док је током читаве прошле године у нашем граду пало 26 центиметара.

"Ноћас је на улицама било 60 великих и 15 малих камиона, као и 15 утоваривача. Радници ЈКП "Београд пут" улажу огромне напоре како би градске улице биле проходне и безбедне", рекао је Весић. 

Навео је да градске топлане раде у пуном капацитету и да нема већих проблема у комуналном систему. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво