Читај ми!

Одржани еколошки протести у више места у Србији

На више локација у Србији поново су организoвани протести са захтевом да се обуставе уговори штетни за екологију и да се повуку прекршајне пријаве против грађана који су учествовали на досадашњим протестима.

Савез еколошких организација и "Не дамо Јадар" организовао је протест испред градске поште у Лозници тражећи укидање свих докумената везаних за пројекат "Јадар", враћање грађевинског у пољопривредно и шумско земљиште, као и враћање разлике у порезу који су грађани плаћали у протеклом периоду.

Председник коалиције Подрињски антикорупцијски тим (ПАKТ) Мирослав Мијатовић изјавио је да ће у понедељак имати састанак са премијерком Аном Брнабић, где ће јој предочити захтеве и упутити предлог да се забрани ископавање литијума и бора.

Организатори су рекли да је повод за скуп захвалност свима онима који су претходних месеци подржавали мештане Горњих Недељица у борби против експлоатације јадарита у том крају.

Протесту су се придружили Савез еколошких организација Србије и Еколошки устанак, као и активисти и грађани из других места.

Одржани су протести и у Врању. Мањи број људи окупио се испред Поште у центру града.

Носили су транспаренте на којима је писало "Србија није колонија", траже поништење свих уговора са "тровачима"‚ и повлачење прекршајних пријава.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво