Читај ми!

Расписани конкурси за замену котлова и ложишта, за пошумљавање и заштиту земљишта

Министарство заштите животне средине расписало је конкурсе за замену котлова у јавним установама и топланама и ложишта у домаћинствима, за пошумљавање и заштиту земљишта. Министарка Ирена Вујовић позвала је локалне самоуправе да искористе подршку државе и кандидују пројекте, како би на тај начин унапредили квалитет ваздуха и земљишта у својим срединама, саопштено је из Министарства.

Ирена Вујовић је истакла да су ове године обезбеђена још већа средства него у 2021. и да је градовима и општинама, кроз четири конкурса, на располагању укупно 550 милиона динара.

"Прошле године смо имали добру са сарадњу са локалним руководством и више од 50 градова и општина искористило је подршку државе да замени котлове у правним лицима и домаћинствима или да пошуми део територије. Подржали смо више од 800 домаћинстава да пређу на еколошки прихватљивије енергенте, а мењали смо и котларнице у Ваљеву, Косјерићу, Новом Пазару и бројним другим локалним самоуправама", каже Вујовићева.

Србија је, према њеним речима, у 2021. захваљујући средствима која су додељена на јавном конкурсу, богатија за више од 150.000 нових садница.

"Унапређење квалитета ваздуха остаје један од наших главних приоритета и ове године настављамо још бржим темпом. Позивам локалне самоуправе да у наредних 20 дана пријаве пројекте. У овој години смо им ставили на располагање више од пола милијарде динара за пројекте унапређења квалитета ваздуха, који ће, по реализацији, унапредити и квалитет живота грађана", рекла је Вујовићева.

Истиче да ће пројекти бити бирани према унапред утврђеним критеријумима, а прелиминарна ранг-листа биће објављена на сајту Министарства заштите животне средине. Више информација и потребна конкурсна документација доступни су на сајту www.ekologija.gov.rs, у одељку "Конкурси". 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво