Читај ми!

Градске пијаце: У Старом Меркатору обрушила се облога вентилационог канала

У несрећи на пијаци "Стари Меркатор" у Новом Београду дошло је до "обрушавања облоге - маске вентилационог канала" а не плафона, зида и крова како су пренели поједини медији, тврде "Градске пијаце" у свом саопштењу.

ЈКП "Градске пијаце" наводе да се несрећа у Старом Меркатору догодила услед обрушавања дела облоге вентилационог канала у нивоу сутерена и додају да је увиђај обављен, а надлежне службе ће сагледати разлоге због којих је дошло до обрушавања.

Четири повређене жене су пребачене у Ургентни центар, одакле су три након комплетне дијагностике пуштене кућама, а четврта је након прелома руке збринута на ВМА.

У саопштењу се истиче да ништа није указивало да на пијаци ТЦ "Нови Београд" може доћи до несреће у виду било каквог обрушавања, нити је било икаквих информација или назнака да је тако нешто могуће да се деси.

"Најважније је да нема људских жртава, да су све четири повређене особе збринуте и ван животне опасности. Штета ће свакако бити надокнађена свим повређенима", наводе у саопштењу Градске пијаце.

Како се додаје, грађевинска инспекција је затворила за употребу део објекта који се обрушио, док други део, плато пијаце ТЦ "Нови Београд" ради несметано јер нема опасности од даљег обрушавања.

ТЦ "Нови Београд", у оквиру кога се налази и пијаца, изграђен је почетком 70-их година прошлог века. У складу са својом надлежношћу, ЈKП "Градске пијаце" је континуирано обављало текуће одржавање простора које предузеће користи за обављање своје делатности, закључује се у саопштењу.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво