Читај ми!

Нови циклус конкурса "Они су хероји", проглашење победника у фебруару

Нови циклус конкурса "Они су хероји" у организацији Делегације Европске уније у Србији, траје до 26. јануара, а иницијатива је покренута прошле године, са циљем да се препознају и награде појединци који су својим добрим делима примери човекољубља и солидарности.

Саветница за медије и комуникацију Делегације ЕУ у Србији Тамара Коштро Ћурчић рекла је за  Магазин Радио Београда 1 да ће кроз јавни конкурс и комисијску проверу бити одабрано десет хероја из целе Србије, који ће бити промовисани као примери храбрости, пожртвованости и несебичности.

Бирају се анонимни примери, обични људи, а не познате личности. Предложени за титулу хероја могу бити било којег занимања или доби, а образложење о разлозима који их кандидују за овај конкурс испуњава се у обрасцу на сајту onisuheriji.rs.

"Прави хероји су они који имају храбрости, солидарности и снаге да увек добро ставе испред себе када је најтеже. Како смо протекле две године суочени са највећим глобалним изазовом, сваки херој заслужује да се његова прича далеко чује", додала је Тамара Коштро Ћурчић.

Правила и услови конкурса могу да се пронађу на поменутом веб сајту onisuheriji.rs, а победници ће бити проглашени фебруара 2022. године.

Сви заинтересовани могу да путем сајта пријаве своје суграђане, комшије, пријатеље, чланове породице - појединце који су се у 2021. години истакли својим несебичним делима.

Одабрани хероји биће награђени и поклонима компанија које су се прикључиле иницијативи.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво