Читај ми!

Паркинг као ординација – прегледи и даље испред зграде Дома здравља у Калуђерици јер лифт не ради

Лекари дома здравља у Калуђерици и даље на паркингу прегледају пацијенте који не могу да се пењу на спрат, јер лифт још увек не ради. Надлежни су пре два и по месеца уверавали да ће лифт врло брзо бити поправљен. Време је релативан појам, а посебно је дуго болеснима који морају пешке на преглед. Екипа РТС-а поново је отишла у тај дом здравља.

Пре више од два и по месеца, РТС је причао о проблему дома здравља у Калуђерици, а Стојадин Трајковић и даље ињекције и терапије добија у својим колима или испред дома здравља. Прегледају га на паркингу, јер је господин Трајковић инвалид, а лифт не ради више од годину и по дана. Ништа се није променило ни за пацијенте ни за запослене, који на такав начин указују лекарску помоћ.

Трајковић је видео, каже, много старијих пацијената, али и старијих докторки, којима такође није пријатно да силазе.

У дому здравља су постављене три столице испред лифта, као знак да није у функцији. Млађима није проблем да се попну до другог или трећег спрата, али свима осталима јесте.

"Пењу се тако што имају четири носача, то је једини начин да оду до трећег или четвртог спрата. Просто, тај лифт не ради. Они физички не могу да користе те услуге, или неко мора да их носи до горе", каже Драгољуб Крстић, председник Удружења грађана "Наша Калуђерица".

Када је у мају 2020. године избио пожар у дому здравља у просторијама за интервенције, површине око 40 квадратних метара, штета је, додаје Крстић, брзо санирана.

"Санирана је за три или четири месеца, претпостављам због тендера и документације, али све остало је занемарено, као и тај лифт", прича Крстић.

Шта кажу надлежни из Дому здравља

У писаном одговору који је РТС добио од надлежних из Дома здравља Гроцка, пише да је процес реконструкције лифта у току и да је ту обавезу, у договору са Министарством здравља, преузела локална самоуправа, односно Општина Гроцка.

РТС од општине није добио одговор, а у дому здравља у Калуђерици нема ни мајстора ни радова. На одговор и даље чекамо, као и пацијенти, које једино интересује када ће лифт поново прорадити.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво