Читај ми!

Данас исплата 10.000 динара здравственим радницима, у поноћ почиње пријава младих за 100 евра

Здравствени радници добиће данас по 10.000 динара једнократне новчане помоћи, што је наставак континуиране подршке здравственим радницима, али и начин да им држава још једном каже хвала за све што чине за своју земљу и грађане, најавио је министар финансија Синиша Мали. Додао је и да ноћас у поноћ почиње пријава младих од 16 до 29 година за државну помоћ од 100 евра у динарској противвредности.

Синиша Мали је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а рекао да ће сви здравствени радници у Србији, њих 122.462, добити новчану помоћ од 10.000 динара.

Прецизирао је да ће помоћ од 10.000 динара добити здравствени радници који су запослени у самом здравственом систему, у војноздравственим установама, у заводима за извршење кривичних санкција, установама социјалне заштите, чији се рад финансира средствима из буџета, као и запослени у Заводу за спорт и Заводу за здравствену заштиту радника Железница Србије.

Министар финансија рекао је за РТС да ноћас у поноћ почиње и пријава младих од 16 до 29 година за државну помоћ од 100 евра у динарској противвредности.

"Ноћас у поноћ крећемо са пријавама за 100 евра за све младе од навршених 16 до навршених 29 година", најавио је Мали.

Пријава се врши електронски, преко портала Управе за трезор, а министар је рекао да је процес пријављивања једноставан.

"Неопходно је укуцати јединствени матични број и број личне карте и изабрати банку у коју желите да се новац уплати. Ако не постоји рачун у банци, само је потребно изабрати жељену банку, у којој ће бити отворен наменски рачун на који ће држава уплатити 100 евра. После тога, новац може да се подигне са личном картом", рекао је Мали.

Синиша Мали је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-анавео да је пријављивање могуће до 30. јануара, и да исплата почиње у фебруару 2022. године.

"Очекујем да ћемо 1, 2 и 3. фебруара исплатити све који се буду пријавили за 100 евра, а према подацима, реч је о милион наших суграђана, које позивам да се пријаве и да искористе ову могућност коју им држава пружа", рекао је министар финансија.

Новчана помоћ од 20.000 у фебруару за пензионере

Додаје и да ће сви пензионери у фебруару добити по 20.000 динара новчане подршке.

"Наравно нисмо заборавили ни наше најстарије суграђане – као и што смо обећали 10. фебруара на рачуне свих пензионера лећи ће 20.000 динара. То је једнократна помоћ, а заједно са повећањем пензија од 1. јануара од 5,5 одсто по швајцарској формули, ово је додатна подршка најстаријим суграђанима, да им кажемо једно велико хвала за све оно што су урадили до сада, као и да их подржимо у доба пандемије, јер они су једна од најугроженијих категорија", навео је министар.

Објаснио је и да је до избијања пандемије пензија исплаћивана у два дела, али да је због коронавируса донета одлука да се исплаћује једном месечно, како би се смањили контакти и могућност заражавања. 

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво