Читај ми!

Шта све отежава потрагу за несталим младићем из Сплита

Петог дана од како је у Београду пријављен нестанак Матеја Периша из Сплита у потрагу су се укључили и рониоци Жандармерије. Они од јутрос дно Саве претражују сонарима. Све је више снимака надзорних камера и разних пријава које додатно отежавају потрагу.

Даноноћно више јединица Министарства унутрашњих послова трага за несталим 27-годишњим Сплићанином Матејем Перишом.

"У потрази непрекидно учествују припадници свих надлежних организационих јединица, а од јутрос су у потрагу укључени и припадници Ронилачке јединице Жандармерије. Припадници Полицијске испоставе за безбедност на рекама заједно са колегама из Полицијске бригаде од тренутка пријаве нестанка младића патролним чамцима претражују Саву и Дунав, као и обале река", наводи се у саопштењу МУП-а.

У ноћи између 30. и 31. децембра, Матеј Периш је изашао је из клуба "Готик". На себи је имао само мајицу кратких рукава и панталоне. Његов нестанак је пријављен у поподневним часовима 31. децембра.

Од тада се у медијима смењују различите верзије нестанка Матеја Периша. Спекулисало се да је снимљен како се у два сата после поноћи спушта низ степенице ка реци.

Појавио се и нејасни снимак некога или нечега што плива Савом. У конкретном случају најгоре је што нема очевидаца и све је на нивоу претпоставки, каже Раде Веселиновић који је за 45 година више од 30 утопљеника извадио је из воде. На основу искуства каже и да нагли престанак рада телефона значи контакт са водом.

"Када дође у воду, температура је сада око пет степени, долази до хипотермије, наглог расхлађења организма, е сад зависи од количине алкохола, колико је он попио, колико је њему вруће, колико му је хладно, колико му је топло, али највише 5-6 минута, најутрениранији пливачи, могу да издрже ту температуру воде. А онда долази до физиолошког процеса, то је успорење рада срца. Успорава се дисање, плућа. Улази у стање хибернације и долази до дављења", објашњава ронилац Раде Веселиновић.

У медијима су се појавили и снимци младића који трчи градом и прилази једном такси возилу. Отац Матеја Периша потврдио је да је његов син на тим снимцима, али је демантовао да је он особа која је снимљена да плива у Сави. Дискутабилно је и да ли је тај снимак уопште направљен у ноћи 31. децембра.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво