Читај ми!

Гужве у продавницама и на улицама – празнична еуфорија тањи новчанике, али и живце

Већ данима су непрегледни редови – и на путевима и на касама. Завршавају се припреме за дочек Нове године која поново почиње са коронавирусом и мерама – од маски и ограниченог броја људи до ковид пропусница, неопходних у свим затвореним објектима после 20 часова. Због ограничења, многе кафане су одустале од дочека, а комунална милиција најављује строжу контролу у новогодишњој ноћи.

Већина градова и туристичких центара у Србији организује концерте на отвореном уз обећање да ће се водити рачуна о поштовању противепидемијских мера.

Класичну новогодишњу ноћ организује тек неколико ресторана у Суботици и на Палићу. Због важења ковид пропусница интересовање за ове забаве је веома слабо.

Изостао је долазак страних гостију, али је зато интересовање Чачана за дочек у локалима и ове године велико. Док ће неки кафићи радити само током дана, у хотелима и ресторанима спремни су са традиционалном понудом богате трпезе и добре забаве. Организоване репризе прославе углавном нема па ће за викенд угоститељи радити уобичајено.

Осим овде у Панорами где се организује дочек уз све неопходне мере, гости Златара ће можда у новогодишњој ноћи имати привилегију погледа на звездано небо. Педесетак километара даље, на Златибору у десетинама кафића, ресторана и хотела читаво звездано јато и то естрадних звезда.

Тек неколико кафана организује дочек Нове године, али Пироћанци су се снашли. Тражи се викендица више, а што се закупа тиче, кажу, цена иде овако: "ако немаш стотку, може и јагње на мотку".

Чак 40 одсто београдских ресторана одустало је од организације Нове године, остали су морали да преполове број гостију како би поштовали све мере Кризног штаба. Они који Нову годину најрадије дочекују код куће уз руску салату и наш новогодишњи програм, требало би дас изађу негде током дана.

Готово сви ресторани организују све популарније матинее, јер ко каже да је добар провод резервисан само за ноћ.

А за ноћ главни град шаље позив у шетњу на пример Београдом на води где поред концерта најављују светлосни спектакл.

Ласере и ватромет са чак 250 позиција, који ће трајати 11 минута, и беогадску ноћ накратко претворити у дан. Не прекида се традиција, па у сусрет 2022, концерт испред Скупштине Србије.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво