Читај ми!

Макси Деда Мраз донео поклоне и празничну срећу деци без родитељског старања

Крај године и време празника не подразумевају само сумирање резултата и прављење планова. То је период намењен ближњима, дељењу и уживању у породичној топлини, а његовим чарима највише се радују они најмлађи.

Тако је једног сунчаног децембарског јутра децу из хранитељских породица које подржава Дечије село Краљево по буђењу дочекало изненађење на прагу њихових домова, а како би атмосфера у потпуности била празнична, до њих, као и до младих и породица о којима брине организација "СОС Дечија села Србија" стигле су и намирнице за новогодишњу и божићну трпезу.

"Празници су време када сваком детету треба пружити посебну пажњу. Захваљујући дугогодишњој подршци трговинског ланца Делез Србија деца и млади укључени у све наше програме добили су прилику да се радују поклонима и уживају у празничној срећи. Ове године, одмах након буђења дочекало их је велико изненађење - пакетићи на прагу њиховог дома које им је донео Макси Деда Мраз", рекла је Весна Мраковић Јокановић, национална директорка "СОС Дечија села Србија", истичући да је на децу и младе без родитељског старања важно мислити током целе године, а да трговински ланац Делез Србија то већ традиционално чини, пету годину заредом.

"Захваљујући хуманитарној акцији компаније "Добро дело за СОС Дечије село" која се реализује током августа и септембра, заједничким снагама обезбеђујемо боље услове живота за децу и младе укључене у све наше програме", истакла је Мраковић Јокановић.

"СОС Дечија села Србија" су хуманитарна, невладина и непрофитна организација, која већ 17 година пружа помоћ и подршку деци и младима без родитељског старања и социјално-угроженим породицама, верујући да је породица најбоље место за одрастање и правилан развој деце и да свако дете треба да живи у топлом, безбедном и подстицајном окружењу, како би израсло у здраву, успешну и срећну особу.

"Важно је да мислимо једни на друге током целе године, али време празника нас све додатно зближава. Традиционално се трудимо да новогодишњим пакетићима улепшамо празнике онима који им се највише и радују, а посебно је задовољтсво сваке године обновити срећу сусрета и даривања са децом и младима из хранитељских породица о којима брине организација СОС Дечија села Србија", рекла је Милица Поповић, менаџер корпоративних комуникација компаније Делез Србија.

Учествовањем на добротворној празничној манифестацији хотела Хајат у Београду, током које је одржан јубиларни 25. хуманитарни избор најлепше новогодишње јелке, компанија Делез Србија подржала је Фондацију Новак Ђоковић, а укупан износ донација прикупљених од партиципације учесника намењен је за адаптацију и опремање вртића "Наша Радост" у Бољевцу.

Истовремено, компанија је овог децембра настојала да улепша предстојеће празнике и деци из Свратишта у Београду, а Макси Деда Мраз је стигао и до удружења "Звончица", у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије.

Новогодишње активности компаније намењене деци подржали су и купци овог трговинског ланца. Захваљујући њиховим донацијама током хуманитарне акције "Један пакетић - много љубави" коју компанија традиоционално организује са Црвеним крстом Београд у Макси супермаркетима, прикупљено је више од једне и по тоне производа, од којих су припремљена 853 пакетића за децу из социјално угрожених породица.

Као компанија која велику пажњу поклања филантропским активностима, малопродајни ланац Делез Србија добитник је признања за допринос пројекту "Спасимо храну, спасимо хуманост" у оквиру традиционалног ЦСР форума, у коме је компанија са купцима донирала више од 14 тона намирница, као и новчана средства у износу од милион динара за набавку пакета хране удружењима са југа Србије.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво