Читај ми!

Маме, нисте саме – нова СОС линија за емотивну подршку

Иако постоје и друге линије за друге врсте проблема, СОС линија Центра за маме кроз емотивну подршку коју пружа је нешто што у Србији и региону, па чак и у читавом свету, не постоји на овакав начин, поручила је директорка тог центра Јована Ружичић. Објаснила је да детаљи разговора, као и сви подаци које мама подели током разговора остају поверљиви, а да су услуге "Мама СОС линије" за подршку бесплатне.

Од среде у девет часова маме из читаве земље могу да позову број 060-339-3390 и добију подршку Центра за маме, јер је, како је за РТС рекла Јована Ружичић, некада велика помоћ и изговорити само неке ствари.

"Мама СОС линија је намењена мамама из целе земље и деце свих узраста. Мамама које су се тек породиле, а могу да се јаве и труднице које имају бриге које би с неким поделиле, као и маме старије деце, а очекујемо и позиве од неких бака", рекла је Ружичићева. 

Навела је да ће СОС линија за почетак бити отворена радним данима од 9 до 15 часова.

Тих шест сати је, каже, само почетак и верују да ће радити дуже када повећају број волонтерки које су трениране за те разговоре.

"Већ скоро десет година маме су се јављале с најразличитијим потребама и питањима. Кроз различите активности дошли смо до тога да мајке немају с ким да поделе оно што их тишти, да се често осећају као да су једино оне усамљене.

"Ова линија ће бити ухо за жене које се преиспитују да ли су довољно добре маме, да ли су довољно јаке жене, да ли могу све што се од њих очекује, а очекује се пуно, да не кажем превише", нагласила је Ружичићева. 

Објаснила је да детаљи разговора, као и сви подаци које мама подели током разговора, остају поверљиви, а да су услуге "Мама СОС линије" за подршку бесплатне. 

"Постоје и друге линије за друге врсте проблема, али ова линија кроз ову емотивну подршку мамама пружа нешто што у нашој земљи и региону, па чак и у читавом свету не постоји на овакав начин. Надам се да ће бити сличних идеја и у региону", поручила је Ружичићева.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво