Читај ми!

Радници ЕПС-а на терену у лозничком крају, после Божића неће бити проблема са струјом

Председник Србије Александар Вучић у суботу је боравио у Горњим Недељицама, где је са грађанима разговарао о пројекту Јадар. Том приликом мештани су се пожалили и на лошу електомрежу и дрвене бандере, након чега је председник обећао да ће на терен послати надлежне из Електропривреде Србије.

Два дана након што је председник Србије Александар Вучић обећања мештанима Недељица да ће у њихово село послати екипе ЕПС-а, радници су већ на терену.

"Често дође до искакања и до кварова, тако да увек морамо да јављамо у дистрибуцују диспечерима, изађу нам увек у сусрет и врло брзо сви кварови се отклоне", каже Златомир Антонић из Доњих Недељица.

Горње Недељице, на председникову иницијативу, посетили су и директори ЕПС-а, ОДС-а, и Електромреже Србије.

Сложни су у томе да је лознички крај један од делова Србије где је главна мрежа урађена добро. Реконструисани су далеководи и све главне трафостанице, али и изграђене нове, у шта је уложено 3,5 милијарди динара.

"Остало је да се капиларни делови, дакле нисконапонска мрежа среди, да грађани немају више проблеме. За око месец дана, можда и краће, биће урађено све - сви далеководи, све дрвене бандере, којих иначе има мало. Сматрамо да је реалан тајминг Божић и од тад овај крај више неће имати проблеме са струјом", каже директор Електропривреде Србије Милорад Грчић.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић истиче да ће пратити активности на нисконапонској мрежи и укључити се у постављање уличне расвете на местима и у оним улицама и засеоцима где још увек није постављена.

Надлежни су мештанима поручили да је циљ да ниједно домаћинство нема проблеме у снабдевању електричном енергијом.

У обнову електромреже у Горњим и Доњим Недељицама, али и изградњу трафостанице држава је у протекле две године уложила 5,8 милиона динара.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво