Читај ми!

Протест адвоката на Андрићевом венцу

Неколико десетина адвоката протестовало је испред зграде Генералног секретаријата Председника Србије због Закона о експропријацији, Закона о референдуму и најаве изградње рудника Рио Тинто, као и у знак подршке протестима грађана широм Србије који се одржавају истим поводом.

Адвокат Мирослав Живковић рекао је да су грађани угрожени поменутим законима првенствено као људи и да "не можемо дозволити да нам неко отима дедовиму и трује ваздух и да реке ставља у цеви, јер то ниједан нормалан човек неће дозволити".

Након што је пуштен снимак песме "Наши дани" Владислава Петковића Диса, адвокат Бојан Чедић рекао је да је председник Србије Александар Вучић "као врсни правник" видео неуставност Закона о експропријацији и да га зато још није потписао.

Он је истакао да адвокати дају подршку Вучићу да не поптише тај закон, јер је "дубоко супротан Уставу који гарантује право на имовину".

Уколико Закон о експропријацији ипак буде потписан, нагласио је, приватни интерес акционара Рио Тинта биће старији од права на имовину и дедовину грађана Србије.

Оценио је да рудник Рио Тинта није нешто од чега ће имати корист сви грађани Србије већ је искључиви имовински интерес.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво