Читај ми!

Ватрогасци гасе тињајуће пожаре у Обреновцу, евакуисани станари још увек не могу у своје домове

У току је догашавање пожара који је јуче избио у оквиру тржног центра у Обреновцу. Ватрогасци који су целу ноћ водили битку са пламеном, од јутрос раде на догашивању ватре и уклањају крова од бакра који се простире на 800 квадратних метара. Две жене се и даље воде као нестале.

Милош Мајсторовић, командант Ватрогасно-спасилачке бригаде "Београд" наводи да уз помоћ специјалних брусилица секу лим који се комплетан урушио на међуспратну конструкцију након пожара који је јуче избио у оквиру тржног центра у Обреновцу.

"Уз помоћ градских структура и Општине Обреновац успели смо да обезбедимо и грађевинске машине које ће делове конструкције који су претешки за ручно скидање, отворити могућност ватрогасцима да по уклањању лима вршимо претрагу комплетног простора. Поред тога, покушавамо да угасимо све остале пожаре малог обима, а који су испод самог лима", наводи Мајсторовић.

Реч је о 1.600 квадратних метара, на два нивоа, а зграда је направљена комплетно од дрвета. Некада је овде била продавница "Југодрва". У пожару су потпуно изгорели и један кафић, парфимерија и фризерски салон. Из предострожности је искључена трафостаница у близини, па је од јуче без струје и грејања око 400 домаћинстава.

"Ми смо нашли смештај, мој зет и ћерка су ми нашли смештај, овде код пријатеља, он је нама уступио топлу собу", наводи Обреновчанка чији се стан оштећен у пожару док њена суграђанка одговра да не може да се врати у свој стан јер још увек није безбедно.

"Ватрогасци још увек гасе тамо пожар", додаје она.

Дим се још осећа, али надлежни тврде да ваздух није загађен. Према речима председника Општине Обреновац, већина оштећених локала има осигурање, а помоћ ће стићи и од општине.

"Ми смо увек када су биле овакве ситуације помагали одређеном финансијском помоћи породице чија су домаћинства захватили пожари. То ћемо учинити и овај пут. Имамо два стана у поткровљу из суседне зграде, имамо мање локале који су били у оквиру тржног центра, тако да ћемо са корисницима тих простора направити састанак да учинимо оно што је до нас", наводи Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац.

Према последњим информацијама, до емитовања ове емисије - већина крова је уклоњена и екипе Министарства унутрашњих послова су ушле у објекат како би обавиле увиђај, а две нестале особе још се траже.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво